Kom en ontdek Landhuis BellaRosa en Heuvelland: verrassend, veelzijdig en uniek

fietsen omgeving
pad omgeving
omgeving nacht
Heuvelland
natuur

Omgeving

Heuvelland

Wie Kemmel zegt, zegt de Kemmelberg. De heuvel is met 156m de hoogste van West-Vlaanderen. Wielerfanaten kunnen er hun tanden op stuk bijten, wandelaars kunnen stil worden bij de unieke vergezichten. Natuurliefhebbers kunnen vanaf eind april-begin mei de duizenden boshyancinten bewonderen die een paars blauw tapijt vormen. Uiteraard speelde deze strategische plaats ook een belangrijke rol in de Grote Oorlog. Kortom, cultuur en natuur gaan hier hand in hand.

Domein De Warande is een 16 ha groot park met een kasteel dat dienst doet als centraal gemeentehuis. Tegen de flank van de Kemmelberg kun je hier genieten van vijvers en bos. Een aanrader voor wie in de herfst graag geniet van 'het vallen van het blad'.

Heuvelland heeft ook aan de sfeermakers het een en ander te bieden. De bruine kroegen en de gezellige restaurantjes helpen het karakter vormen van een gezellige gemeente. Geniet in de zomer van een leuk terrasje in Kemmel vlakbij de Dries, of zoek de rust op in een van de vele restaurantjes die je her en der tegenkomt te midden van de groene velden. 

Ieper

Op een kleine 8 km van Landhuis BellaRosa ligt de de kattenstad Ieper. Oorlogstoeristen houden er graag halt voor een bezoek aan het in Flanders Fields Museum of om de Last Post onder de Menenpoort te beleven. Op de Grote Markt heb je een schitterend zicht op de imposante Lakenhalle en het Belfort. De volledig ommuurde binnenstad heeft ook heel wat te bieden als het om mooie bouwwerken gaat. Zo denken we aan de Sint-Maartenskathedraal die stamt uit de tijd dat Ieper nog een bisdom was. 

In het weekend komt de stad echt tot leven als studenten de vrijdagavond allemaal richting de Vismarkt trekken om samen gezellig wat bij te kletsen. Wil je 's avonds eens goed de bloemetjes buiten zetten en heb je zin in een goed feestje? Dan zal er in Ieper zeker wel iets te vinden zijn. 

 

Poperinge

Ga je de andere richting uit? Dan kom je in Poperinge, de stad van de keikoppen. De stad werd bekend omwille van de vele hoppevelden die het landschap kleuren. Het is een ideale streek om met de fiets te verkennen. Eenmaal je de hoppevelden achter je hebt laten liggen, kom je in de stadskern aan. De volledig vernieuwde markt kijkt uit op het stadhuis en is omringd door gezellige drank -en eetgelegenheden. Je kunt hier op een mooie zomeravond met de ganse groep genieten van de zwoele avondzon bij een verfrissend drankje.