Heuvelland

Heuvelland, uw droombestemming.

Heuvelland is een oase in Vlaanderen met voor ieder wat wils: wandelen met ongelooflijke vergezichten, fietsen in ons golvend landschap, mountainbiken door onze bossen, paardenwandelingen over berg en door dal, een bezoek aan de Commandobunker of Bayernwald, een terrasje doen of iets lekkers gaan eten.

Natuurlijk staat de tijd voor niemand stil: na de succesvolle herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog die hier destijds een serieuze ravage aanrichtte, kijken wij met volle goesting uit naar de toekomst en de andere verhalen uit ons rijk verleden. Wist u dat op onze heuvels 40.000 jaar geleden al Neanderthalers rondliepen? En ook Kelten voelden zich hier enkele duizenden jaren geleden thuis... Ze wisten toen al waar het goed vertoeven was.

Start je bezoek in het kindvriendelijke bezoekerscentrum 'Het Heuvelland' waar het landschap van de Kemmelberg met zijn grote en kleine bezienswaardigheden wordt voorgesteld. Tal van sfeerbeelden en toeristische info helpen je op weg voor een onvergetelijke uitstap.

Heuvelland mag zich officieel een wijnbouwgebied noemen met 15 fantastische wijnbouwers. De ondergrond en het klimaat zijn zeer geschikt voor wijnbouw en Heuvelland is ondertussen ook erkend als wijnstreek, compleet met een BOB kwaliteitslabel: BOB Heuvellandse Wijn.

Toerisme Heuvelland
Toerisme Kemmel & Heuvelland
Toerisme Kemmel & Heuvelland